• label1

  • label2

Obavijesti UO Pag

Seminar na temu: European Business Competence License (EBC*L) – stupanj A održat će se 13., 14., 15. i 16. veljače 2012.g. u prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije, Poduzetnički inkubator, II. Kat.

 

Seminar će se održati u četiri modula i trajat će četiri dana.

Temeljna poslovna znanja jedna su od najčešće spominjanih kompetencija potrebnih za savladavanje globalnih razvojnih izazova. Nedostatnost istih nakon formalnog obrazovanja, posebno zbog sve većeg uključivanja osoba koje nisu ekonomske struke u rad i donošenje odluka iz ekonomskog područja, dovela je do potrebe da im se posveti dodatna pažnja. Stoga je Znanstveno vijeće poslovnih kompetencija za Europu oblikovalo Katalog temeljnih potrebnih znanja koji je oblikovan u uskoj suradnji između gospodarstva i znanosti.

EBC*L je ustanovljen kao međunarodni standard obrazovanja poslovne administracije odnosno certifikat osnovnih i praktičnih znanja. Sastoji se od 3 stupnja: A, B i C. Pripremni seminari odvijaju se u EBC*L obrazovnim centrima koja jamče ujednačenu kvalitetu, a polaganjem EBC*L ispita (koje nije obavezno) u EBC*L ispitnim centrima dobiva se i sam certifikat.

EBC*L je međunarodno priznat certifikat poslovnih znanja koji potvrđuje da njegov vlasnik ima temeljna znanja potrebna za: ulazak u poslovni svijet; vođenje koje uključuje donošenje financijskih odluka, financijsko upravljanje i kontroliranje projekata te osnivanje i vođenje novog poduzeća.

Ciljna skupina

Trening je namijenjen poduzetnicima, obrtnicima, voditeljima odjela, voditeljima i suradnicima na projektima, osobama na vodećim pozicijama s ovlastima budžetiranja i odgovornostima na njihovom provođenju i poslovnom rezultatu, HR menadžerima, prodajnom osoblju, i svima koji žele na praktičan i razumljiv način saznati više o financijskim izvješćima, poslovnim pokazateljima i dr.

Sadržaj seminara (prema Katalogu znanja):

Modul 1: Računovodstvo:

Ciljevi financijskog izvještaja; Funkcija i struktura bilance stanja; Sredstva, aktiva; Kapital i obaveze, pasiva; Zalihe, Račun dobiti i gubitka; Obračunski računovodstveni princip; Rezerviranja na teret rashoda; Potraživanja od kupaca i obaveze prema dobavljačima i vjerovnicima; Pričuve; Amortizacija; Troškovi kapitala; Faze računa dobiti i gubitka; Analiza računa dobiti i gubitka; Analiza financijskih izvještaja.

Modul 2: Poslovni ciljevi i pokazatelji:

Profitabilnost; Povrat na uloženi kapital; Povrat ulaganja; Likvidnost; Odnos vlastitog kapitala i ukupnog kapitala; Poluga; Novčani tijek; Produktivnost.

Modul 3: Obračunska kalkulacija i formiranje cijena:

Zadaci računovodstva troškova; Pojmovi iz računovodstva troškova; Formiranje cijena; Računovodstvo troškovnog centra; Računovodstvo profitnog centra.

Modul 4: Poslovno zakonodavstvo:

Zakonski oblici poslovnih organizacija; Ugovor o prodaji, Različiti tipovi tvrtki; Zakon o stečaju, nesolventnost.

Rok prijave je četvrtak, 9. veljače 2012. g. Prijava je moguća putem pristupnice koja je objavljena na web stranicama www.zadra.hr, na broj faxa 023/492-881 ili na broj telefona 023/492-880, te e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Seminar počinje u ponedjeljak, 13. veljače u 9:00 sati. Predviđeno je trajanje do 17.00 sati.

Prijava korisnika